• Καλώς Ορίσατε στο Blog των φίλων του βιβλίου LOVE BOOKS

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

 Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αν υπάρχει μαγεία στη μαγειρική, κρύβεται όλη στο φαγητό της μαμάς. Στο φαγητό που μας περίμενε κάθε μέρα επιστρέφοντας από το σχολείο, σε εκείνο που μας μάζευε γύρω από το τραπέζι την Κυριακή, αλλά και σε αυτό που απολαμβάναμε αραχτοί στον καναπέ, μπροστά από την τηλεόραση, ή περιμέναμε να γευτούμε για να μας παρηγορήσει. Τι είναι όμως αυτό που κάνει το φαγητό της μαμάς μαγικό; Για μένα, είναι οι αναμνήσεις που ξυπνάει, από την πρώτη μέχρι την τελευταία μπουκιά. Αυτές οι αναμνήσεις αποτελούν το βασικό συστατικό του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας. Ακολουθώντας τες δημιούργησα έναν απόλυτο οδηγό γεύσης για όλη την οικογένεια, αλλά και για όλους όσοι βρίσκονται μακριά από αυτή και αναζητούν ένα σταθερό σημείο αναφοράς – καλύτερο από το φαγητό, δεν μπορώ να σκεφτώ.
Πάνω από 260 συνταγές από την ελληνική, παραδοσιακή, «μαμαδίστικη» κουζίνα συνθέτουν ένα από τα πιο ολοκληρωμένα βιβλία μαγειρικής, το οποίο έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα «Τι να μαγειρέψω σήμερα;» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επιπλέον Πληροφορίες
Συγγραφέας ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ
Βιογραφικό συγγραφέως O ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Στα δεκαοκτώ του χρόνια κατέβηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει λογιστική. Σύντομα όμως συνειδητοποίησε ότι εκείνο που αγαπούσε πραγματικά ήταν η γεύση των φρέσκων φρούτων, οι μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και οι ήχοι των ακονισμένων μαχαιριών, γι’ αυτό και αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ, στη σχολή μαγειρικής Le Monde. Εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα, ενώ παρέμεινε και για πέντε χρόνια στην Αγγλία όπου είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους, βραβευμένους σεφ. Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA Master Chef, απ’ όπου και αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό. Σήμερα ο Άκης είναι ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους της τηλεόρασης και του διαδικτύου. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα εκπομπών ανά τα χρόνια (Το Πρωινό μου, Κάν' το όπως ο Άκης, Ready Steady Cook και πολλές άλλες), ενώ ταυτόχρονα διατηρεί άμεση επαφή με το κοινό του μέσω των καναλιών του στα κοινωνικά δίκτυα, στα οποία διαρκώς διοχετεύει νέο περιεχόμενο και συνταγές που όλοι λαχταράμε! Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία του ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ, το οποίο απέσπασε το βραβείο κοινού στην κατηγορία «Ευ Ζην» στα Public Book Awards το 2015, ΜΟΝΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, PIECE OF CAKE, Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, STREET FOOD, ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ και ALL ABOUT BRUNCH, καθώς και μια παιδική σειρά βιβλίων και επιτραπέζιων παιχνιδιών για τη διατροφή.
Εκδοτικός οίκος ΨΥΧΟΓΙΟΣ
ISBN 978-618-01-2804-8


Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

    Χαμηλή           Υψηλή

Ετικέτες: Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, εκδόσεις Ψυχογιός, ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ, συνταγές του Άκη