• Καλώς Ορίσατε στο Blog των φίλων του βιβλίου LOVE BOOKS

Μία ημέρα

Μία ημέρα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ

Έμεινε 1 χρόνο στη λίστα με τα μπεστ σέλερς του Amazon και των Sunday Times, πούλησε πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες, προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στους κινηματογράφους από την ODEON και τώρα γίνεται σειρά στο NETFLIX.

Μπορεί κανείς να περάσει όλη του τη ζωή χωρίς να καταλάβει ότι αυτό που ψάχνει βρίσκεται μπροστά στα μάτια του.

15 Ιουλίου 1988. Η Έμμα και ο Ντέξτερ γνωρίζονται τη νύχτα της αποφοίτησής τους. Την επόμενη ημέρα καθένας πρέπει να πάρει τον δρόμο του.

Άραγε πού θα βρίσκονται τον επόμενο χρόνο, την ίδια ημέρα; Και τον επόμενο; Θα ανακαλύψουν ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο;

Επιπλέον Πληροφορίες
Συγγραφέας ΝΙΚΟΛΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ
Βιογραφικό συγγραφέως Ο David Nicholls (Ντέιβιντ Νίκολς) σπούδασε υποκριτική, προτού αφοσιω­θεί στη συγγραφή. Στο ενεργητικό του συγκαταλέγονται επίσης σενάρια για τηλεοπτικές σειρές και τον κινηματογράφο. Ανάμεσά τους σενάρια για το BBC κλασικών μυθιστορημάτων όπως Tess of the D’Urbervilles, Far from the madding crowd και Μεγάλες προσ­δοκίες. Επίσης ήταν υποψήφιος για τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδη­μίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (BAFTA). Το πρώτο του μυθιστόρημα, Ο πρωτάρης της χρονιάς (Starter for ten, 2004), γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και ψηφίστηκε ως ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα από την τηλεοπτική εκπομπή Richard & Judy Book Club. Ο Nicholls έχει επίσης γράψει το σενάριο για την κινηματογραφική εκδοχή του βιβλίου. Το δεύτερο μυθιστόρημα του συγγραφέα, The Understudy, εκδόθηκε το 2005. Το τρίτο του μυθιστόρημα, Μία ημέρα, έτυχε εξαιρετικής υποδοχής από τους κριτικούς και έμεινε στις πρώτες θέσεις των ευπώλητων των Sunday Times για πάνω από έναν χρόνο. Ο David Nicholls έγραψε το σενάριο για την κινηματογραφική μεταφορά του, με πρωταγωνιστές τους Τζιμ Στέρτζες και Αν Χάθαγουεϊ. Η ταινία προβλήθηκε στις αίθουσες το 2011. Το τέταρτο μυθιστόρημα του συγγραφέα (Εμείς, Μίνωας 2015) σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση των ευπώλητων βιβλίων των Sunday Times την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Ήταν υποψήφιο για το βραβείο Man Booker Prize 2014 και στη λίστα με τα καλύτερα μυθιστορήματα της χρονιάς του Publishers Lunch. Έγινε επίσης σειρά στο BBC, σε σενάριο του θεατρικού συγγραφέα Nick Payne. Tο νέο βιβλίο του συγγραφέα με τον τίτλο You are here θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2024.
Εκδοτικός οίκος ΜΙΝΩΑΣ
ISBN 978-618-02-5162-3


Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

    Χαμηλή           Υψηλή

Ετικέτες: Μία ημέρα, ΝΙΚΟΛΣ ΝΤΕΪΒΙΝΤ, εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, 978-618-02-5162-3