• Καλώς Ορίσατε στο Blog των φίλων του βιβλίου LOVE BOOKS

ΠΙΤΕΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ

 ΠΙΤΕΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ

Μεγαλώνοντας στην Κρήτη, έµαθα να αγαπάω το καλοφτιαγµένο φαγητό – η ζωή των Κρητικών σε όλα τα σηµαντικά γεγονότα της ζωής τους εµπεριέχει πάντα το φαγητό. Έτσι, είχα –και έχω– την τύχη να γεύοµαι και να χρησιµοποιώ πάντα φρέσκες και σπιτικές πρώτες ύλες· να δοκιµάζω το πρώτο φρέσκο αγουρέλαιο της χρονιάς απλωµένο πάνω σε ζεστό ψωµί από τον ξυλόφουρνο της γιαγιάς µαζί µε υπέροχο σπιτικό τυρί. ∆ίπλα στη γιαγιά έµαθα όλα τα χόρτα του κήπου και του αγρού –έµαθα να ξεχωρίζω αυτό τον µοναδικό πλούτο της Κρήτης– και να τα χρησιµοποιώ στη µαγειρική. Απλά υλικά, και λίγα κάθε φορά, µε έναν µαγικό τρόπο δημιουργούν µια υπέροχη συνταγή. Μικρός κοίταζα τη γιαγιά να ανοίγει φύλλο και απλώς µαγευόµουν από το τι µπορούσε να κάνει µε αλεύρι και λίγο νερό.

Έτσι, σκέφτηκα να γράψω αυτό το βιβλίο, για να µπορέσω να σας εξηγήσω πόσο εύκολο είναι να µάθετε την τεχνική του φύλλου και να αναβιώσετε στην καθηµερινότητά σας τις πίτες που έκαναν οι γιαγιάδες µας παλιότερα. Σας παρουσιάζω, λοιπόν, µια πιο light εκδοχή της πίτας, προσαρµοσµένη στα νέα ήθη και στον έντονο τρόπο ζωής µας. Παρακάτω αναλύω συνταγές από όλο τον ελλαδικό χώρο – οι πίτες, ανάλογα µε τις συνήθειες της περιοχής, είναι ψηµένες στον φούρνο ή στο τηγάνι. Έχω δανειστεί τις παραδοσιακές συνταγές και έχω προσθέσει τη δική µου προσωπική πινελιά, µε σκοπό όχι να τις µεταλλάξω, αλλά να τις δείτε µε µια πιο φρέσκια και σηµερινή µατιά. Ελπίζω αυτό το βιβλίο να συνεχίσει την παράδοση στις πίτες της Ελλάδας και να γίνει σύµβουλος για όσους θέλουν να µυηθούν στην τεχνική του φύλλου. Καλή απόλαυση!

Επιπλέον Πληροφορίες
Συγγραφέας ΚΩΣΤΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό συγγραφέως Ο ΚΩΣΤΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ γεννήθηκε το 1981 και έχει καταγωγή από τη Βασιλική Ιεράπετρας Κρήτης. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας και, στη συνέχεια, φοίτησε στο ΤΕΙ Κρήτης, στο Τμήμα Λογιστικής. Το 2004, αποφοίτησε από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, με ειδικότητα στη Μαγειρική Τέχνη, και έκανε την πρακτική του εξάσκηση στο ξενοδοχείο Τιτάνια, στην Αθήνα, και στο Rodos Palace. Συνέχισε την επιμόρφωσή του στη Σχολή Chef d’Οeuvre, όπου παρακολούθησε μαθήματα αρτοποιίας, ενώ μέσω σεμιναρίων εμπλούτισε τις γνώσεις του στη ζαχαροπλαστική, στις παραδοσιακές πίτες και στα αρτοποιήματα. Εργάστηκε σε διάφορα εστιατόρια, με σημαντικούς σταθμούς στην καριέρα του το Καλυψώ, του ξενοδοχείου Elounda Peninsula, ενώ επιμελήθηκε το μενού και εργάστηκε στα εστιατόρια Canto, στη Γλυφάδα, και MOMA, στο Μοναστηράκι. Τέλος, εμπνεύστηκε και δημιούργησε το κατάστημα α λα γκρεκ στο Χαλάνδρι, με χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα.
Εκδοτικός οίκος ΨΥΧΟΓΙΟΣ
ISBN 978-618-01-2328-9


Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

    Χαμηλή           Υψηλή

Ετικέτες: ΠΙΤΕΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ, εκδόσεις Ψυχογιός, ΚΩΣΤΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ, 978-618-01-2328-9